Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 10 d., penktadienis

Tortas "Medutis"


Biskvitams:
3 kiaušiniai,
3 kupini v.š. medaus,
100 g kepinių margarino (naudojau "EVE"),
1 stiklinė cukraus (dėjau 200 ml),
3 a.š. sodos
(kepimo milteliai netinka, sodą prieš dedant nugesinama actu- 2 v.š.).
apie 5 stiklines miltų (stiklinę ėmiau 200 ml, bet miltų teko pridėti šiek tiek)
Kremui:
1800 ml 36 procentų riebumo grietinėlės (man tiek nereikėjo),
cukraus pudros pagal skonį, šiek tiek citrinos sulčių
Šio recepto autorė rašė, jog iš šio kiekio gali išeiti du tortai arba vienas didelis. Man gavosi vienas 24 cm. :) Taigi, kimbame į darbą.
Į didoką dubenį dedame visus biskvitams skirtus produktus, išskyrus sodą ir miltus. Dubenį statome į verdančio vandens puodą. Viską labai gerai išmaišome. Kai margarinas ištirps, o pati masė gerokai įkais, tada supilame nugesintą sodą. Nugesiname į ją įpylę pora šaukštų acto, smarkiai suputos.Tada pilame ją į masę - turi irgi suputoti. Dubenį nukeliame nuo garų ir po truputi įmaišome miltus. Kai jau nebesiseks maišyti šaukštu, tešlą verčiame ant gausiai miltais pabarstyto stalo ir supylę likusius miltus išminkome. Tešla neturi lipti prie rankų, bet neturi būti ir per kieta. Kočiojant barstome labai daug miltų, nes tešla lipni. Aš iš karto kočiojau ant kepimo popieriaus. Kočiojame skubiai, kol tešla šilta. Man gavosi 6 24 cm skersmens blynai ir bliudas nuopjovų trupinukams.
Kepti tereikia labai trumpai. 250 laipsnių karštumo orkaitėje. Aipjauti blynus reikia po kepimo, nes kepant gali pakisti forma ir skersmuo. Aš dar šiltus juos susluoksniavau su kepimo popieriumi ir truputi paslėgiau, kad būtų lygus, tiesūs ir ploni. Blynukus susikepiau prieš savaitę iki torto gaminimo. Lakiau torto formoje suslegtus ir sulyniotus maistine plėvele.
Taigi, imamės torto gamybos. Gietinėlė turi būti gerai atšaldyta. Ją plakame su cukraus pudra visu greičiu. Pilame citrinos rūgšties. Kai grietinėlė jau bus tokia tiršta kad nekris iš dubens, tada galima sustoti plakti. Aš dėl viso pikto dedu ir standiklio, nes tortą teks vežt tolimą kelią.
Taigi, išplaktą grietinėlę paprasčiausiai sluoksniuojame su blynais. Aš susluoksniavus dar kiek paslegiau torčiuką , palaikiau kokias dvi valandas šaldytuve ir tada ėmiausi puošybos.
Puošiau trupiniais, iš likusių biskvitų nuopvoju. Bezė kremu bei cukraus masės gelytėmis.
Bezė kremo receptą rasite čia:
Cukraus masės receptas čia:
Recepto šaltinis: SuperMamų forumas, Cipciuko receptai.

Komentarų nėra: