Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 21 d., antradienis

Tortas "Filadelfija"

Pagrindui: pakepis karamelinių sausainių (Selga ar kitokių), 120 g sviesto.
Kremui: 500 g grietinės ar grietinėlės sūrio ("Filadelfija", "Maskarpone", "Creme Bonjour" ar kitokio),
30 g miltų, 5 kiaušiniai, 90 g cukraus.
Kepimo formai: sviesto.
Puošti miltinio cukraus, galima riešutų graikiškų padėlioti.
Sausainius ištrinti su sviestu. Torto formą (aš ėmiau 24 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, patepti kraštus sviestu. Sudedame paruoštą pagrindą. Kremui trybnius atskiriame nuo baltymų. Atskirai išplakite trynius su suriu ir miltais. Kitame inde išplatite baltymus, sudėkite cukrų ir dar kartą gerai išplakite. Tada atsargiai baltymų masę įmaišykite į trynių ir sūrio kremą. Paruoštą kremą pilkite ant pagrindo. Šaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite valandą. paviršiui pasidengus plutele, subadykite, kad nesutrūktų (deja mažai tai gelbėjo). Kad pyragas nesukristų vėsinkite jį orkaitėje. atvėsusį išimkite iš formos ir pabarstytikite miltiniu cukrumi.
Recepto šaltinis: žurnalas darbštuolė Nr.2007/05.


2 komentarai:

Aušra rašė...

O kaip skonis? Ar vertas vargo?

Žaneta rašė...

:) kas valgė, tai sakė , kad labai skanu. Man tai nieko ypatingo, eilinis sūrio pyragas. Be to , man nelabai jis pavyko, turėjo daugiau pakilti-na mano orkaitė tokiem nėra dėkinga :)