Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Mėsainiai


12 bandelių, sviesto, pundelis salotų,
2 dideli svogųnai (jei nemegstate galima nedėti),
sūrio (geriausia jau rikutėmis supjaustytą pirkti),
500 ml pomidorų padažo ar kečiupo,
500 g troškintų daržovių arba marinuotų agurkėlių,
aliejaus.
Maltinukams: 800 g maltos jautienos, didelis svogųnas ,
keli šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1/2 a.š. druskos,
1/4 a.š. maltų pipirų,
2 šaukštai aštraus pomidorų padažo,
2 šaukštai vandens.
Jautieną sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, džiuvėsėliais, padažu, vandeniu, skaninkite pipirais ir druska. Masę palikite šaldytuve 20 minučių. Kai atvės, suformuokite 12 plokščių maltinukų.
Recepto orginale siulo maltinukus kepti ant įkaitintų grotelių po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Kepant šlakstyti aliejumi.
Aš grotelių neturiu, todėl iškepiau tiesiog keptuvėje su aliejumi, iškeptus dėjau ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebaliukai.
Mėsainių bandeles perpjauname, aptepame plonu sviesto sluoksniu ir pakepiname ant grotelių. Aš namų salygomis jas įkišau į labai kaštą orkaitę ant kepimo grotelių, vos kelioms minutėms.
Tada ant bandelių dedame po salotos lapą, ant jo - mėsos blynelį, užkrečiame pomidorų padažo, arba mėsainių padažo ( aš pasidariau tokį savadarbį padažiuką iš pikantiškų garstyčių, majonezo ir kečiupo), ant padažo dedame pakepintus svogūnus (nedėjau, nes šeimyna nemėgsta), sūrio gabalėlį, troškintų daržovių arba labai plonai supjaustyto marinuoto agurkėlio griežinėlių, vėl salotų lapą.Galiausiai užvožkite ant viršaus antras bandelių dalis.
Mėsainių receptas paimtas iš: žurnalo "Darbštuolė", Nr.2008/specialus nr. "Laužo kepsniai".
Prie šių mėsainių patiekiau bulvyčių (tik nesuspėjau nufotografuoti). Jas gaminau taip:
nuskutau keleta bulvių (jei šviežios galima neskusti), jas supjausčiau stambokomis lazdelėmis. Apverdame verdančiame sūdytame vandenyje apie 10 minučių ir nukošiame kiaurasamčių. Pabarstome bulves prieskoniais, palaistome trupučių alyvuogių aliejaus ir dedame į didelė skardą. Šauname į karštą orkaitę. Kepame kokias 20-25 min., kol bulvytes taps traškios ir parusvės. Labai labai skanu. Šias bulvytes tiekiu ne tik prie mėsainių, bet ir prie kitokių mėsos patiekalų.
Recepto idėja: Jamie Oliver "Gaminame su Oliveriu".

2 komentarai:

Eglė rašė...

Super mesainiai, 10 balu :)

Žaneta rašė...

Ačiū!!!