Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 21 d., antradienis

Kreminė grybų sriuba


4 v.š. sviesto,
svogūnas, 400-500 g pievagrybių,
4 v. šaukštai miltų,
4 stiklinės vištienos (galima ir kitokio skonio) sultinio,
300 ml grietinėlės (pyliau 15 proc.riebumo)
žiupsnis kapotų krapų,
skrebučių

Nors recepte nėra paminėta bet , aš pradžioje apviriau pora smulkiai suopjaustytų bulvių ir morką, kad sriuba būtų kiek tirštesnė. Tuomet keptuvėje apkepiname smulkintą svogųną ir pievagrybius, beriame miltus, pilame karštą sultinį ir viską užviriname.Supilame grietinėlę, užbarstome krapus. Jei reikia beriame prieskonių - pipirų, druskos. Sriubą tiekti su skrebučiais.

Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr. 2008/04.

Komentarų nėra: