Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 21 d., antradienis

Kibinai

250 g margarino (arba sviesto),
2 stiklinės grietinės (stiklinę ėmiau 200 ml),
2 stiklinės miltų (gali reikti saujele kita daugiau)
1 plaktas kiaušinis (aptepti kibinams prieš kepimą).
Margariną sutarkuojame, dedame grietinę ir miltus. Išminkome tešlą, kad nepiltų prie rankų, galima kiek kietesnę daryt, tada bus tokie tvirtesni kibinai.
Įdarui geriausia imti kiaulienos faršą (jis riebesnis ir bus šlapesnis iškepęs), galima įpilti šiek tiek kefyro, dar dedama kapoto svogūno, prieskonių, druskos.
Tešlą kočiojame, su lėkštelės ar puoduko pagalba darome blynelius (priklausomai kokio dydžio norite kibinų, aš šį kartą dariau mažyčius). Dedame įdaro, užspaudžame kraštelius, galima padaryti pynutę ir aptepę kiaušinio plakiniu kepame karštoje orkaitėje kol pagels - maždaug 20-25 min.
Recepto šaltinis: SuperMamų forumas.

Komentarų nėra: