Sveiki užsukę!



2009 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Cukinijų troškinys

Cukinija, morka, 3 skiltelės česnako,
svogūnas, sauja kapotų porų,
truputis rūkytos šoninės,
kelios dešrelės,
200-300 g virtos mėsos,
raudonėlių, maltų pipirų,
druskos, žiupsnelis maltų džiovintų grybų,
kečiupo, šaukštas majonezo,
aliejaus.
Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas (as kadangi dėjau mažutę šviežią cukiniją, tai nei lupau, nei sėklų pjoviau, nes jų nebuvo) ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite įkaitintame aliejuje, kol pagels. Gardinkite druska, prieskoniais, maltais grybais, tada sukrėskite į troškintuvą. pakepkite tarkuotą morką, pjaustytą svogųną, porą, susmulkintą česnaką. Paruoštas daržoves krėskite ant keptos cukinijos. Galiausiai pakepkite gabaliukais supjaustytą šoninę, dešreles ir virtą mėsą. Kepinį dėkite ant daržovių, gardinkite raudonėliais ir dar viską patroškinkite. Skaninkite pipirais, apliekite kečiupu, majonezu. jei reikia, pasūdykite. Valgėme su virtais ryžiais. Labai sotu ir skanu.
Recepto idėja: žurnalas "Darbštuolė" Nr.2008/06.


Komentarų nėra: