Sveiki užsukę!



2009 m. kovo 31 d., antradienis

Vištiena kinietiškai (saldžiarūgštė)


Daugybę kartų gaminu šį patiekalą, nutariau paviešinti :)

Receptas nesudėtingas, kažkada užtikau kažkokiam žurnale.... taigi mums reikes :

Vištienos krutinėlės file (tinka ir kalakutienos krutinėlė), prieskonių (pipirų, paukštienos prieskonių mišinio), sojos padažo, 2-3 skiltelės česnako, 2 v.š. medaus, vienos citrinos sulčių (visų iš karto nepilti, nes gali būti per rūgštu, patartina ragauti), šaldytų daržovių mišinio kinietiškam patiekalui (matosi pakuotė nuotraukoje), aš papildomai dedu plonais plonais griežinėliais supjaustytą morką, galima dėti konservuotų anasų, arba tiesiog įdėki keletą šaukštų "Kėdainių konservų" pomidorų padažo su ananasais ir bambukų ūgliais.

Gaminimas labai paprastas: vištieną supjaustome labai plonais mažais gabalėlais-juostelėmis, dedame į labai labai gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, labai greitai apkepiname maišydami, kol gražiai apkeps. Traukiame lauk, geriausia deti į dubenį su skylutėmis, kad nuvarvėtu aliejaus perteklius. Tada apibarstome višiena prieskoniais. Į įkaitntą alieju dedame visas daržoves. Šaldytų atšildyti nereikia. Viską maišome ir pakepiname apie 8-10 min. Jos bus traškios, jei kepsite labai dideliame karštyje, svarbu maišyti. Apkepinus daržoves vel beriame mesyte atgal ant daržovių. Pilame sojos padažo. Aš pilu iš akies. Dedame sutrintus česnakus, medų, citrinos sultis, viską gerai išmaišome, kiek patroškiname, kad padažas įsigertų į mėsą ir daržoves bei kiek sutirštėtų. Labai skanu su virtais ryžiais.

Komentarų nėra: