Sveiki užsukę!



2009 m. vasario 2 d., pirmadienis

Pyragas "Laumių kerai"

Susigundžiau išmėginti SuperMamų siūlomą receptą :) Nepasigailėjau....
Štai jis:
Papločiui: 2 stikl. miltų, šaukštelis kepimo miltelių, žiubsnis druskos, 125g kambario temperatūros sviesto, 1/2 stikl. cukraus, 1 kiaušinis, 1 šaukštas vanilinio cukraus.
Įdarui: 1-1,5 kg obuolių, 3 šaukštai citrinos sulčių, 50g kambario temperatūros sviesto, 1/4 stikl. cukraus, 3 šaukštai bulvių krakmolo, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės.
Pyrago viršui: 10g sviesto, 1/2 stikl. cukraus, šaukštas medaus, 2 šaukštai pieno, 60gmigdolų drožlių. Išsukti sviestą su cukrumį, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų. Sumaišytus miltus, kepimo miltelius, druską išminkyti su kiaušinių - cukraus plakiniu iki vientisos tešlos.Išlipdyti ja 26cm skersmens riebalais išteptos formos dugną ir kraštus.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais, sumaišyti su citrinos sultimis, įmaišyti cukrų, ištirpdytą nekarštą sviestą, žieveles. Išmaišyti ir palikti 10min. Galiausiai įmaišyti krakmolą, įdarą paskirstyti ant tešlos ir pašauti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 40 - 45min.
Likus kepti 5-10 min. ant pyrago užpilti riešutų maišinį: ištirpinti sviestą, suberti cukrų, medų, pieną, drožles. Viską pakaitinti iki virimo, užpilti ir išskirstyti ant bebaigiančio kepti pyrago. Pjaustyti tik ataušusį arba palikti per naktį. Nelaikiau aš jo per naktį paragavom. Nu skanu, saldžiarūgšiai obuoliukai duoda gaivų skoni :) Ryt gal bus dar skaniau. Tik reikia kietų obuolių. Aš dėjau lenkiškus o iš jų gavosi obuolių košė. Bet skanu ir taip.
Recepto šaltinis: SuperMamos forumas.

Komentarų nėra: