Sveiki užsukę!



2009 m. vasario 20 d., penktadienis

"Persikai pusnyje"

Tešlai: 200 g minkšto sviesto, 100 g pertrintos varškės, vanilinio cukraus, kepimo miltelių, 4 šaukštų cukraus, 2 stiklinių miltų, 1 kiaušinio trynys.
Įdarui: indelis koncervuotų persikų, 300 g pertrintos varškės, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus.

Užminkykite tešlą. Ją iškočiokite, įklokite į kepimo formą (aš panaudojau 28 cm), padarykite nedidelį kraštelį ir trumpam pašaukite į 190 laipsnių karštumo orkaitę.
Koncervuotus persikus smulkiai supjaustykite. 300 g pertrintos varškės sumaišykite su dviem tryniais, keliais šaukštais cukraus. 2 kiaušinių baltymus išplakite ir sumaišykite su varškės mase. Kai tešla apkeps, ant jos uždėkite sluoksnį persikų, tuomet sluoksnį varškės ir vėl pašaukite į orkaitę 30 min. Likusį kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų, dėkite cukraus, lašelį citrinos sulčių, dar kiek paplakite. Suplaktas kiaušinio pusnis uždėkite ant baigiančio kepti pyrago ir dar kelioms minutėms pašaukite į orkaitę.

Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".






Komentarų nėra: