Sveiki užsukę!



2009 m. vasario 20 d., penktadienis

"Panelių" abrikosinis pyragas

Papločiui: 100 g sviesto, 0,5 stiklinės cukraus,
kiaušinis, stiklinė miltų, 0,5 a.š. kepimo miltelių, žiubsnelis druskos.
Įdarui:
200 g varškės, 1/3 stiklinės grietinės,
3 kiaušiniai, 1/4 stiklinės cukraus,
1 a.š. vanilinio cukraus,
1/4 abrikosų marinato (nupilti nuo koncervuotų abrikosų iš skardinės).
Konservuotų abrikosų puselių (1 indelis).
Sviestą sutarkuojame ir išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį, beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei druska. Minkome tešlą ir ja išklojame 26 cm skersmens torto formos dugną ir padarome bortelius (as dariau iš dvigubos normos ir iškepiau 2 pyragus 20 cm skersmens formoje). Formą su tešla dedame į šaldytuvą ir palaikome kol pasiruošime įdarą.
Varškę išsukame su grietine, beriame cukrų, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius, pilame skysti nuo abrikosų ir viską labai gerai išmaišome. Gautą mišinį pilame ant tešlos. Abrikosų puseles gerai nuvarviname, galima pasausinti popieriniu rankšluosčiu ir išdėliojame ant varškės masės išgaubta puse į viršų.
Recepto autorė rašė, kad kepti reikia 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min. Aš kepiau kiek mažesnėje kaitroje apie valandą- tol kol įdaras gražiai sutvirtėjo.
Pjaustyri ir valgyti gerokai atvėsusi, geriausia rytojaus dieną.Labai skanus pyragas, gaila neturiu pjūvio, nes ragavome jį svečiuose. Būtinai pakartosiu kada nors ir įdėsiu foto "iš vidaus" :))
Recepto šaltinis: SuperMamos formumas.

Komentarų nėra: