Sveiki užsukę!



2009 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Kvapusis keksas su morkomis, medumi ir gvazdikėliais


200 g rudojo cukraus, 100 g sviesto, 3 kiaušiniai,
3 v.š. aliejaus, 2 a.š. kepimo miltelių,
200 g miltų, 2 v.š. medaus,
1,5 stiklinės morkų
(sutarkuotų smulkia tarka ir nusunktų),
2 a.š. tarkuotos apelsino žievelės,
žiupsnelis maltų gvazdikėlių ir imbiero,
cukraus pudros pabarstyti
Kekso formą išklokite kepimo popieiumi ir ištepkite sviestu. Į indą sudėkite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinius, sudėkite medu ir išmaišykite (kad būtų lengviau, galima indą su produktais pamerkti į šilto vandens vonelę,taip lengviau aptirps sviestas). Tada supilkite aliejų, suberkite apelsino žieveles, žiupsnelį gvazdikėlių, imbiero ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į gautą masę ir išmaišykite. Tuomet sudėkite tarkuotas morkas ir dar kartą išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite. Keksą pašaukite į 180 laipsnių karšumo orkaitę ir kepkite apie 45-55 min. Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra.
Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".

Komentarų nėra: