Sveiki užsukę!



2009 m. vasario 20 d., penktadienis

Karamelinis obuolių pyragas su cinamonu

Karameliniams obuoliams:

170 g cukraus, 3 obuolių (aš dėjau daugiau, gal kokius 4-5).

Tešlai:

150 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 šaukštelio malto cinamono,170 g sviesto, 170 g cukraus,4 kiaušiniai, 4 šaukštai smulkintų migdolų plokštelių, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto.

Ruošdami karamelinius obuolius į keptuvę suberiame cukrų, įpilame 6 valgomuosius šaukštus vandens ir ant lengvos ugnies palaikome, kol ištirps cukrus. Tada padidiname ugnį ir truputį paviriname, kol cukrus karamelizuosis ir bus gražiai aukso spalvos. Karamelę perpilkite į kepimo indą, išteptą riebalais, o ant jos suduberkite skiltelėmis supjaustytus obuolius.

Pyragui į dubenį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudedame likusius tešlai skirtus produktus. Išmaišytą tešlą sukrečiame ant obuolių. Pyragą šauname į 150 laipsnių karštumo orkaitę, kepame apie 1 val. 20 min. Kai iškeps, keleta minučių palaukite, bet ne ilgiau, nes karamelė ims standėti ir bus sunku išiimti pyragą iš indo. Tuomet išverskite pyragą į lėkštę, pyrago viršumi turi tapti jo dugnas- karamelės sluoksnis. Tiekite šiltą su plakta grietinėle arba ledais. Labai skanu!

Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".

Komentarų nėra: