Sveiki užsukę!



2009 m. vasario 2 d., pirmadienis

Grikių makaronų apkepas

1 pakelis grikių makaronų (400 g), 400 g maltos mėsos,

2 svogūnai, 1-2 česnako skiltelės,

1 kiaulienos sultinio kubelis, 100 g pomidorų tyrės,

1 stiklainis trintų konservuotų pomidorų (400 g) (aš dėjau konservuotus savo sultyse netrintus),

50 g tarkuoto sūrio, aliejaus kepimui, sviesto (formai ištepti),

druskos, pipirų, raudonėlių.

Sūrio padažui: 1,5 šaukšto margarino, 3 šaukštai miltų,

400 ml pieno, pusė šaukštelio druskos,

200 g tarkuoto sūrio

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilkite vandeni, sudėkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Gerai nuvarvinkite vandenį.

Aliejuje apkepkite sukapotus svogūnus ir maltą mėsą, kartkartėmis pamaišykite. Pagardinkite druska, pipirais, kapotais česnakais ir raudonėliais. Į keptuvę įdėkitesutrupintą kiaulienos sultinio kubelį ir pomidorų tyrę. Išmaišykite. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu. Į formą suberkite pusę grikių makaronų. Ant makaronų sukrėskite maltos mėsos ir svogunų mišinį. Apdenkite nusausintais konservuotais pomidorais. Suberkite kitus makaronus. Paruoškite sūrio padažą: keptuvėje išlydytą margariną sumaišykite su miltais. Įpilkite pieno, užvirkite ir virkite tol, kol padažas sutirštės. Pasūdykite. Suberkite tarkuotą sūrį. Ilgiau nebevirkite.

Sūrio padažą supilkite į kepimo formą ant makaronų. Užberkite truputėlį tarkuoto sūrio. Kepkite 180 laipnsiu temperatūros orkaitėje apie 35 minutes, kol sūris gražiai parus.

Recepto šaltinis: žurnalas "Tavo vaikas".

Komentarų nėra: