Sveiki užsukę!



2009 m. sausio 21 d., trečiadienis

Vanilinis obuolių pyragas


205 g sviesto, 250 g cukraus (galima ir mažiau, nes pyragas gavosi laaabai saldus),
4 kiaušiniai, 250 g miltų, šaukštelis kepimo miltelių, žiupsnelis druskos,
vanilės ankšties sėklų (aš dėjau vanilinio cukraus "Dansuker" , kuris yra miltukų pavidalo ir su tikros vanilės seklytėmis),
3 rūgštųs obuoliai, 2 šaukštai cukraus "Demerara" (tinka ir paprastas),
pusė šaukštelio cinamono.
Minkštą sviestą ir cukrų inde sukti mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.
Sudėti išplaktus kiaušinius, išsijoti miltus, kepimo miltelius, įberti druskos, vanilės sėklų (vanilinio cukraus) ir gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą skardą (Aš klojau kepimo popieriumi ir kepiau 20 cm skersmens torto formelėje). Ant viršaus gražiai sudėti plonas nuluptų obuolių skilteles ir jas truputį įspausti į tešlą.
Obuolius pabarstyti cukrumi "Demerara" ir cinamonu. Kaip minėjaus, čia tinka ir paprasto cukraus su cinamonu mišinys. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie valandą, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus. Pyragą išimti iš skrardos ir patiekti atvėsusį. Galima skanauti su plakta grietinėle ar ledais.... Skanus pyragas :)
Recepto šaltinis: žurnalas "Virtuvės paslaptys", Nr. 1, 2009 m.


Komentarų nėra: