Sveiki užsukę!



2009 m. sausio 3 d., šeštadienis

Tortas "Napoleonas"


Tešlai:
75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų
Kremui:
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės
Lakštai.Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.
Kremas.Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.
Surinkimas.Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.
Puodelis- 237 ml.
P.S. Torto tešla gavosi kieta ir jos labai daug. Nesunaudojau visos. Papločiai ne tokie, kokių tikėjausi. Pastovėję su kremu jie gavosi "guminiai", o ne trapūs, kokie būna pas tikrą Napoleoną. Skonis neblogas, bes ne tikrojo napoleono.... meginsiu kitus receptus, kuriuos radau internete :)
Recepto šaltinis: kuking.net, vertimas Sonatinos.

4 komentarai:

Forelle rašė...

"Napoleono" papločiams naudojama kapota tešla iš daug margarino ar sviesto. Pati vis ruošiuosi išbandyti knygutėje "Kepiniai" pateiktą receptą, kuris atrodo panašiausias į tikrąjį.

Žaneta rašė...

Būtų įdomu sužinoti, koks tas receptėlis :)

Forelle rašė...

Ką galiu pasakyti, esu toliau ieškojimų stadijoje. "Kepinių" knygoje pateiktą receptą išbandžiau, buvo skanu, bet ne tikrasis "Napoleonas" :( Dabar dar draugės tetos receptą pasiėmiau, tvirtina, kad jau čia tikrai tikrasis, beliko progos sulaukt ir kept. Gal ką anksčiau atrasi ir paskelbsi

Žaneta rašė...

Aišku. Na, ieskosime :)