Sveiki užsukę!



2009 m. sausio 23 d., penktadienis

Plikytos tešlos virtinukai su varške

Tešlai:
3 kiaušinių baltymai, 200 ml pieno, 50 g sviesto,
2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. druskos,
4-5 stiklinės miltų.
Varškės įdarui:
500 g varškės,
3 kiaušinių tryniai, 2 v.š. cukraus.
Gamindama šiuos virtinukus ėmiau pusę nurodytų recepte produktų. Gavosi 24 vitinukai. Labai skanūs, bet ir daug nesuvalgysi....sotūs labai :)
Gaminam taip. Pirmiausia pasiruošiame plikytą tešlą. Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą, cukrų, druską ir viską užviriname. Užvirus įmašome maždaug 1 stiklinę persijotų miltų, pastoviai maišome mediniu šauktu, kol gausis blizganti tešla. Nukeliame puodą nuo ugnies, tešlą atvėsiname. Jai atvėsus po vieną dedame kiaušinio baltymus ir labai gerai išmaišome, kol tešla bus vienalytė. Taip sudedame visus baltymus. Tuomet dedame persijotus likusius miltus ir minkome kočiojamą, bet minkštą tešlą. Ji kočiojasi labai lengvai, vien dėl šios priežasties manau iš jos gaminsiu įvairiausius virtinukus.
Pasidarome virtinukams įdarą: sumaišome varškę su kiaušinių tryniais ir cukrumi, gerai pertriname šakute.
Iš tešlos iškočiojame didelį blyną, su puoduku ar stikline išspaudžiame norimo dydžio apskritimus, į juos dedame įdaro, gerai užspaudžiame kraštelius. Virtinukus dedame į verdantį vandenį, verdame apie 3-5 minutes. Labai skanu su lydytu sviestuku arba grietine. Skanaus !!!
Recepto šaltinis: www.gotovim-doma.ru

Komentarų nėra: