Sveiki užsukę!



2009 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

Mėsos apkepėlė su baklažanais ir Bešamelio padažu


Receptui reikės:
1 baklažanas, 1-2 morkos, 1-2 svogūnai,
mėsos faršo (kiauliena+jautiena) - 500 g,
žalių petražolių, krapų,
1-2 skiltelių česnako,
1-2 v.š. pomidorų padažo,
grikių krupų 0,5 stiklinės,
kieto sūrio 100-150 g,
druskos, pipirų.
Bešamelio padažui:
30-40 g sviesto,
2 v.š. miltų,
1-1,5 stiklinės pieno,
žalių krapų, druskos pipirų.
Užkaičiame puodą su pasūdytų vandeniu ir jam užvirus sudedame virti grikių kruopas.
Nuplauname ir nusausiname baklažaną. Supjaustome ~0,5-0,7 mm griežinėliais ir truputį pasūdome. Įkaitname keptuvėje aliejų ir apkepiname baklažano gabalėlius. Aliejaus geriau negailėti, nes sausoje keptuvėje iškepęs baklažanas nebus skanus. Iškepus būtinai riebalų perteklių nusausinkite popierinių ranksluoščiu.
Svogūną supjaustome, morką sutarkuojame stambia tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame svogųną, kiek pakepiname, po to dedame tarkuotą morką ir dar pakepame 5-7 min. Iškeptas daržoves sudėti į lėkštę.
Paruošiame faršą:žalumynus nuplauname ir susmulkiname. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Į įkaitintą aliejų keptuvėje dedame česnaką, pakepiname. Sutrupiname faršą. Sudome, barstome pipirais. Apkepus dedame pomidorų padažą, žalumynus. Gerai išmaišome.
Kepimo indo dugną išklojame keptais baklažano griežinėliais. Ant jų dedame kepintą faršą. Po to klojame sluoksnį kepintų svogūnų ir morkų. Galų gale suberiame išvirtas grikių kruopas.
Pasiruošiame Bešamelio padaž. Keptuvėje įkaitiname sviestą. Dedame miltus. Truputį pakepiname. Pilame pieną, maišome šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Sūdome, skaniname pipirais. Kai sutirštės padažas, beriame smulkintus krapus. Paruoštą padažą pilame į kepimo indą ant susluoksniuotos užkepėlės.
Sutarkuojame sūrį. Galima jį barstyti prieš šaunant užkepėlę į orkaitę, arba likus 5-7 min. iki kepimo pabaigos.
Kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min.
Labai skanus, bet riebokas patiekalas.
Recepto įdėja: www.gotovim-doma.ru

Komentarų nėra: