Sveiki užsukę!



2009 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

Cannelloni su mėsos ir grybų įdaru



Cannelloni makaronų 10-12 vnt.,
Mėsos įdarui:
faršo - 300 g,
svogūnas, česnako pora skiltelių,
šviežių arba konservuotų pomidorų
(aš papildomai įdėjau šiek tiek pomidorų padažo),
150 g pievagrybių,
50-100 g kieto sūrio,
druskos, pipirų.
Bešamelio padažui:
0,5 litro pieno (galimaimti dalimis pieną su grietinėle),
3 v.š. sviesto,
3 v.š. miltų,
druskos, pipirų, galima įpjaustyti šiek tiek šviežių krapų.
Pasigaminame mėsos įdarą:
Į įkaitintą keptuvėje aliejų su trupučiu sviesto dedame smulkiai kapotus česnakus, svogūną, pakepiname. Sudedame faršą ir jį kepame beveik iki kol iškeps. Kitoje keptuvėje iškepame susmulkintus pievagrybius. Suberiame juos į mėsą. Sudedame nupultą ir susmulkintą pomidora, pomidorų padažą. Pasūdome, pabarstome pipirais ir gerai išmaišome. Kiek patroškiname. Įdarą aš sudėjau į sietelį, kad nuvarvėtų papildomi riebalai. Į Canneloni makaronus prikemšame įdaro, kiek tik telpa. Kepimo indą ar skardelę erai ištepame sviestuku ir sudedame įdarytus makaronus, palikdami tarpelius tarp jų, kad iš visų pusių apsisemtu Bešamelio padažu ir ir iškeptų.
Pasiruošiame Bešamelio padažą. Į įkaitintą keptuve dedame sviestą, išlydome, tada dedame miltus, kiek pakepiname, tik labai trumpai. Po truputį pilame pieną ir maišome šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų. Sūdome, pipiriname , beriame krapus. Gerai išmaišome ir paverdame kol padažas sutirštės. Geriau kad jis būtų ne per suviręs, kepant orkaitėje geriau įsigers į makaronus. Paruoštą padažą pilame ant makaronų, išlyginame, kad pasiskirstytų į visus tarpelius. Užbarstome sūrio (aš dėjau plonas riekutes), ant jo dedame mažučius plonučius sviesto gabalėlius, kad sūris nesudžiūtų. Kepimo skardelę uždengiau folijos lakštu. Kepame 35-45 min. 160-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Labai labai labai skanu :)
Recepto idėja: www.gotovim-doma.ru

Komentarų nėra: