Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Varškėtis su kriaušėmis

Tešlai: 200 g miltų, 100 gsviesto (margarino kepiniams), 50 g cukraus, 1 kiaušinis, 1-2 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui: 5 nevandeningų kiruašių arba indelis koncervuotų kriaušių.
Kremui: 500 g varškės, pusės ciktrinos sulčių, 1 kiaušinis, 2 tryniai, 1 pakelis pudingo miltelių, 100 g cukraus, 350 ml pieno, 100 ml rafinuoto aliejaus (tinka bekvapis saulėgrąžų).
Glajui: 100 g cukraus pudros, 2 kiaušinių baltymai.
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite vienalytę trapią tešlą, ja išklokite tortų formą (26 cm skersmens), padarykite maždaug 2,5 cm aukščio bortelius. Nuluptas kriaušes (koncervuotas nusausinkite, lupti nereikia) supjaustykite plonomis skiltelėmis ir glaudžiai išdėliokite ant tešlos.
Paruoškite kremą: iš pudingo miltelių ir pieno išvirkite pudingą ataušinkite ir sumiašius su visais kremui skirtais produktais tolygiai paskleiskite ant kriaušių Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 min. Baltymus standžiai išplakite su cukraus pudra. Kepinio viršų aptepkite plaktais baltymais ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę, nekeisdama kepimo temperatūros. Beje, kriaušes galima pakeisti obuoliais, peršikais ar vyšniomis. Skanaus!

Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".

Komentarų nėra: