Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 7 d., sekmadienis

Žuvis su daržovėmis

4 gabaliukai (po 100-150 g) menkių ar jūrų lydekų filė, 2 šaukštai neriebaus majonezo, 4 šaukštai garstyčių, 2 skiltelės česnako, šaukštelis balzamo acto, 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių, 2 porai, 2 morkos, salierų šakniagumbis, šaukštas alyvų aliejaus, druskos, pipirų.
Paruošti padažą: majonezą (beje aš jo dėjau irgi 4 šaukštus) sumaišyti su garstyčiomis, actu, sugrūstais česnakais ir petražolėmis.
Krupščiai nuvalytus porus supjaustyti plonyčiais šiaudeliais. Morkas, salierus supjaustyti taip pat šiaudeliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje patroškinti porus (maždaug 3 min.), paskui sudėti morkas, salierus ir troškinti dar 3-4 min. (aš troškindama įpyliau šiek tiek vandens ir uždengiau dangčiu). Ištroškintas daržoves kiek pasūdome ir pagardiname pipirais.
Žuvies filė gabaliukus sudėti į ugniai atsparų indą, pasūdyti, sukrėsti padažą, išlyginti ant žuvies paviršiaus, sudėti troškintas daržoves, uždengti (dangčiu ar folijos lakštu) ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepti 15-20 min.
Labai skanu!
Recepto šaltinis: žurnalas "Edita".

Komentarų nėra: