Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 2 d., antradienis

Troškinta žuvis su daržovėmis


600 g jūros lydekos file (arba kitokios baltos žuvies; aš naudojau menkių file),
300 g baltosios porų dalies,
3 pomidorai (apie 200 g),
150 g grietinės,
pusės citrinos sultys,
6 šaukštai aliejaus,
šaukštas miltų,
šaukštas smulkintų krapų,
žiupsnelis kmynų,
druskos

Stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį pasūdyti, apvolioti miltuose , iškepti 3 šaukštuose aliejaus ir laikyti šiltai.
Likusiame aliejuje patroškinikite žiedeliais supjaustytus porus. Kai jie suminkštės, sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir troškinti dar 5 min. Po to sudėti grietinę, supilti citrinos sultis (aš nepyliau), suberti kmynus, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Sudėti keptą žuvį ir dar truputį patroškinti, kad viskas vienodai įkaistų. Gatavą patiekalą apibarstyti kmynais, krapais ir patiekti su biriai virtais ryžiais ar bulvėmis.
Labai sotus ir riebokas patiekalas.

Recepto šaltinis: žurnalas "Edita".

Komentarų nėra: