Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 30 d., antradienis

"Totoriškos bandukės"


Tešlai :
0,5 kg miltų,
2 kiaušiniai,
125 ml pieno,
30 g šviežių mielių,
žiupsnelis druskos,
200 g sviesto ( geriausia 82% riebumo)
Įarui : 1 stiklinė aguonų ( išmirkytų ir sumaltų su cukrumi, aš cukraus dėjau kokius 2 v.š.).


Mieles su 2 saukšteliais cukraus ir trupučiu šilto pieno pakildiname.Kiaušinius išplakame su šiltu pienu, supilame miltus ir pakilusias mieles , užminkome tešlą . Užminkytą tešlą intencyviai minkome , kol joje atsiras oro puslių ( apie 20 min. ). Tešlos kildinti nereikia, iškociojame ant aliejumi ištepto stalo iki 3 mm. Storio lakšto. Labai minkštu sviestu sutepame visą tešlos blyną.Jei mėgstate riebiau, sviesto galima dėti ir dar daugiau.Pagal savo skonį visą lakštą apibarstome cukrumi ir razinomis. Imame už krašto ir labai standžiai vyniojame tešlą į ritinėlį.Supjaustome 3 cm gabaliukais. Imame vieną gabalėlį ir pirštais išstumiame tešlos viduriuką , taip padarydami duobutę , į kurią dedame vieną šaukštelį aguonų mišinio ( galite ir daugiau, jei telpa ) ir gerai suklijuojame bandeles apačią. (Aš dariau kiek kitaip, aguonas išberiau ant iškočioto blyno kartu su razinomis ir tada susukau į volelį, sutaupiau laiko :) , o skonis manau nuo to nenukentėjo).
Dedame į skardą labai gerai išteptą sviestu (aš klojau kepimo popierių. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25-30 min. Apibarstome cukraus pudra .
Recepto autorės patarimai : jeigu norite riebesnių , tešlą aptepkite daugiau sviesto ; jei matysite , kad kepant viršus labiau kepa , uždenkite folija .
Recepto šaltinis: SuperMamos forumas (Cipciukas).

Komentarų nėra: