Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

sausainiai "Laimės pasagėlės"

Labai trapūs ir skanųs sausainiukai.
250 gmiltų,
70 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g maltų migdolų,
210 g sviesto (aš dėjau “Eve” margariną),
3 šaukštai cukraus pudros (man teprireikė 1 šaukšto),
sviestinio popieriaus
Miltus, cukrų, pusę vanilinio cukraus suberkite ant lentos. Sudėkite supjaustytą sviestą, sudėkite migdolus, viską sukapokite dideliu peiliu ir suminkykite stangrią tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir 1 val. padėkite į šaldytuvą. Iš tešlos suvoliokite 3 cm skersmens ritinius ir supjaustykytemaždaug piršto storio skrituliukais, iš kurių padarykite pasagėles. Jas sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 15-20 min. vidutinio kaštumo orkaitėje. Likusį vanilinį cukrų sumaišykite su cukraus pudra ir apibarstykite iškeptas pasagėles.
Recepto šaltinis : žurnalas “Moters savaitgalio virtuvė”.

Komentarų nėra: