Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Pyragėliai su daržovėmis ir sūriu


Apie 16 vnt. (man gavosi daugiau, gal dėl to, kad formavau kiek mažesnius pyragėlius)
Trapi varškės tešla: 250 g. sviesto (kepinių margarino), 250 g varškės, 400 g miltų, 0,5 šaukštelio druskos.
Įdaras: 300 g daržovių (morkų, salierų, svogūnų), 2 šaukštai sviesto, 150 g tarkuoto fermentinio sūrio, 1-2 česnako skiltelės, 2-3 šaukšteliai raudonėlių (naudojau džiovintus), citrininių pipirų (pagal skonį), druskos.
Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą ir varškę, suberkite miltus, pridėkite truputį druskos ir gerai išmaišykite. Pagamintą tešlą padėkite į šaldytuvą.
Pagaminkite įdarą: Daržoves sutarkuokite tarka (galima burokine, galima smulkiai pjaustyt). Troškinkite, kol suminkštės (10-15 min.), pagardinkite druska ir citrininiais pipirais, atvėsinkite. Patartina nuvarvinti per sietelį, susidariusį skystį. Sudėkite tarkuotą sūrį, trintą česnaką ir raudonėlius. Gerai permaišykite.
Tešlą iškočiokite, supjaustykite maždaug 5x5 cm dydžio kvadratėliais. Ant pusės jų dėkite įdaro, ant viršaus – kitus kvadratėlius. Užspauskite kraštelius. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 10 min. (kol gražiai pagels). Skaniausi šilti.
Recepto šaltinis: knyga “Daržovių patiekalai”.

Komentarų nėra: