Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Kūčiukai

Pirmą kartą sugalvojau pamėginti iškepti kūčiukų. Receptą susiradau SuperMamos platybėse :)))), na, turiu pasakyt puikaus skonio gavosi, traškūs ir jau Kūčių nesulaukė :)))))

600g miltų tešlai+100g kočiojimui,
250g cukraus,
80g margarino arba sviesto,
70g aguonų,
40g mielių,
druskos,
vandens (galima įpilt šlakelį pieno)
Paruošiame paprastą mielinę tešlą. Išsijojame miltus. Pieną (vandenį) pašildome iki 35 laipsnių teperatūros ir jį suberiame cukrų ir druską. Mieles ištirpiname su trupučiu cukraus, kad suskystėtų ir supilamos į šiltą pieną. Suberiami miltai, aguonos ir minkoma tešla. Į išminkytą tešlą įmaišomi šiek tiek pašildyti riebalai (jei margarinas, tai išlydome ir kiek atvesiname) ir prieskoniai (aš truputį beriau vanilės). Tešlos paviršius patepamas riebalais (arba pabarstomas miltais), uždengiamas ir kildinama 1-2 val. Tešla iškilusi, kai jos pasidaro dvigubai daugiau. Formuojame kūčiukus. Nors daug kas kočioja juos. Aš kitą kartą daryčiau kitaip. Nes iškočiojus ir supjausčius,jie gaunasi "kvadratiniai". Kitą kartą , kai kepsiu, darysiu iš tešlos plonyčius volelius ir pjaustysiu mažais gabaliukais, kad įgautų kiek "apvalesnes" formas :)
Skardoje kūčiukų nekildinau, supjausčiau ir iš karto į karšta orkaitę. Gavosi 1 kg skaniausių pasaulyje kūčiukų.
Recepto įdėja : SuperMamos formumas. Mielinės tešlos paruošimas: žurnalas "Tešolos".

Komentarų nėra: