Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Kalakutienos kepsneliai

Gaminau lengvą vakarienę..kartu gavosi ir gana pikantiška. Buvo labai skanu.
4 kalakutų krūtinėlių gabaliukai ( aš gaminau daug daugiau :) nes gabaliukai gaunasi nedideli),
2 šaukštai sviesto,
4 svogūnai,
česnako skiltelė,
400 g šparaginių pupelių,
2 šaukštai medaus,
apelsinas, citrina,
druskos pipirų
Pupeles sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, pavirti 5 min. ir nukelti nuo ugnies.
Kiekvieną mėsos gabaliuką pamušti kūjeliu, pasūdyti, pagardinti pipirais.
Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto ir pakepinti žiedeliais supjaustytus svogūnus bei sugrūstus česnakus. Daržoves išimti, sudėti likusį sviestą (aš truputį įpyliau aliejaus, kad sviestas labai neputotų) ir iškepti mėsą (kepti 3-5 min. kiekvieną pusę).
Paruošti padaža: nutarkuoti geltonąją citrinos ir apelsino žievelių sluoksnį ( aš nuskutau skustuku ir plonai supjausčiau šiaudeliais), žieveles sumaišyti su medumi. Iš vaisių išspausti sultis ir taip pat įmaišyti į medų. Padažą supilti į keptuvę, sudėti keptus svogūnus, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišant užvirti.
Virtas pupeles išdėlioti į lekštes, įdėti po kepsnelį ir viską užpilti padažu. Skanu su virtomis bulvėmis.
Recepto šaltinis: žurnalas "Edita".

Komentarų nėra: