Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Imbieriniai sausainiukai


350 g miltų, kepimo miltelių (recepte kiekis nebuvo nurodytas, aš dėjau kaip ir visur 1 a.š.), 1 a.š. malto imbiero, 1 a.š. cinamono, ½ a.š. maltų muskato riešutų, vanilinio cukraus, druskos, 125 g sviesto, 185 g rudojo cukraus, 1 kiaušinis, cukraus sausainiams pavolioti

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir atvėsinkite sviestą. Į atskirą indą suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą ie viską gerai išplakite. Sviesto masę supilkite į miltus, išminkykite tešlą, kol ši nelips prie rankų ir padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Iš tešlos formuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus, kiekvieną pavoliokite cukruje. Rutuliukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lengvai iš viršaus paspauskite, kad įgautų meduoliuko formą. Kepkite orkaitėje 10-2 min. Gavosi nemažai sausainių. Jie nuo apkepusio iš viršaus cukriuko pasidare traškųs ir lekštėje skamba kaip stikliniai. Skanaus!!!!
Recepto idėja: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".




Komentarų nėra: