Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Imbieriniai sausainiai

Šiandiena jau ir mūsų namai pakvipo Kalėdomis :)
100 g kambario temperatūros sviesto,
100g rudojo cukraus,
150g melasos arba medaus,
1 kiaušinio,
400g persijotų miltų,
žiupsnio druskos,
1 a.š. kepimo miltelių,
2 a.š. malto imbiero,
1 a.š. cinamono,
1 a.š. maltų gvazdikėlių
glajui:cukraus pudros, citrinos sulčių

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.

Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius (aš formavau rankomis, nes kočiojasi tai sunkokai). Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.

Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

Aš glajaus nedariau, nes man asmeniškai sausainiams netinka piešiniai, o tik meduoliams. Bet čia jau skonio reikalas.Skanaus!

Recepto šaltinis: http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/imbieriniai%20sausainiai.html










Komentarų nėra: