Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 23 d., antradienis

Braškių ir jogurto tortas

1 pirktinis biskvitas,
600 g braškių (tinka ir šaldytos),
2 šaukštų želatinos kremui paruošti,
450 g braškių jogurto (aš dėjau natūralų, kad būtų grynai baltas sluoksnis),
250 g riebios grietinėlės,
1 šaukšto želatinos želė paruošti,
1 citrinos sulčių ir žievelės,
cukraus braškėms (pagal skonį )
mėtų , uogų papuošimui
Želatiną želei ir kremui paruošti brinkinkite atskirai. Kai želatina išbrinks, ištirpinkite ją šilto vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Braškių želė paruošti 500 g braškių sutrinkite, sumaišykite su cukrumi ir tirpinta želatina. Biskvitą įdėkite į formą, galite sulaistyti mėgiamu sirupų ar saldžia arbata. Ant viršaus užpilkite braškine želė, atidėjusios 3 šaukštus/ Atšaldykite. Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, aš dėjau ir tarkuotos citrinos žievelės, galite įdėti cukraus, jei reikia, supilkite tirpintą želatiną, įdėkitė plaktos grietinėlės. Šį kremą uždėkite ant sustingusio braškių sluoksnio (pasilike 3 šaukštus kremo viršui puošti) ir atšaldykite. Ant sustingusio baltojo sluoksnio užpilkite likusią želė ir balto kremo ir lengvai pamašykite, kad paviršius įgautų marmuro piešinį. Atšaldykite, papuoškite braškėmis ir mėta.
Kadangi dariau iš karto du nedidelius torčiukus, man pritrūko kremų trečiajam sluoksniui. Tad aš puošimui ir trečiam sluoksniui panaudojau likusias braškes, turėjau koncervuotų vyšnių ir viską užpyliau braškine želė, pagaminta iš pakelio, tik pyliau per pusę mažiau vandens, nei nurodytą ant pakuotės. Uogas perpjoviau pusiau, išdėlijau ant torto ir užpyliau jau praderdančia stingti želė. Dar neragavome torto, nes jie keliaus ant Kalėdinio stalo, į kitą Lietuvos kraštą....kai paragauysiu, parašysiu skoninius įspudžius :)))
Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".





Komentarų nėra: