Sveiki užsukę!



2008 m. gruodžio 11 d., ketvirtadienis

Abrikosiniai kamuoliukai

...toliau ruošiames Kalėdinių saldžiųjų dovanėlių maratonui.... labai siūlau išmėginti šiuos rutuliukus, nu pasakiškai skanu :) tikiuos liks ką dovanoti....

Recepte nurodytas kiekis 40 kamuoliukų (man jų gavosi 45 ):

200 g džiovintų abrikosų,

4 šaukštai abrikosų degtinės arba likerio (aš pyliau Vanna Tallinn likeriuko),

75 g sviesto,

100 g kokosų drožlių,

50 g cukraus pudros,

žiupsnelis cinamono,

tarkuotos citrinos žievelė,

200 g pieninio šokolado,

100 g baltojo šokolado

Gaminimas: abrikosus supjaustyti, apšlakstyti degtine (likeriu) ir 1 valandą uždengus palaikyti, kad prisitrauktų. Suminkštėjusius abrikosus sutrinkite (elektrinių smulkintuvu, bet ne blenderiu, bus per daug košė). Sviestą išplakite iki purumo, įmaišykite į abrikosų tyrę. Sudėkite kokosų drožles, cukraus pudrą, cinamoną, citrinos žieveles. Gerai išmaišykite. Iš tešlos formuokite kamuoliukus ir 30 min. pastatykite į šaldytuvą. Per tą laiką išlydykite karštose vonelėse šokoladą- atskirai pienišką ir baltąjį. Apvilgykite sustingusius kamuoliukus pieniniame šokolade, papuoškite išlydytų baltuojų šokoladu. Pašaldykite, kol šokoladas sustings. Skanaus!

Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".

Komentarų nėra: