Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 6 d., ketvirtadienis

Vištiena su pupelėmis ir petražolėmis

Lengvutis patieklas šios dienos vakarienei.
Produktai:
350 g saldytų šparaginių pupelių,
šaukštas aliejaus,
8 vištų šlaunelės arba gabalais supjaustyta višta (aš naudoju krūtinėlės file),
šaukštas čiobrelių (nebūtinai, jei neturite),
svogūnas (asmeniškai aš nededu, nes šeimyna nemėgsta) ,
2 skiltelės česnako,
2 stiklinės baltojo sauso vyno (aš naudojau sultinį), petražolių, alievuogių aliejaus šlakstyti, druskos ,pipirų.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų , sudėkite vištieną. Kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa gražiai pageltonuos. Berkite dalį čiobrelių, pabarstykite druska ir pipirais. Iškeptą mėsą išimkite iš keptuvės ir ten suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinkite, tada berkite 5 minutes apvirtas pupeles (aš šaldytu neapviriau, sudėjau iš maišiuko tiesiai i keptuvę). Pupeles pakepinkite. Supilkite vyną (sultinį), padidinkite ugnį ir troškinkite, kol skysčio liks tik pusė. Sukreskite pupelių troškinį į formą ar troškinimo indą, ant viršaus sudėkite vištieną, pabarstykite likusiais čiobreliais. Uždenkite formą folija, ar troškintuvo dangčiu, šaukite į iki 200 laipsnių tempeatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Baigę išimkite iš orkaitės, užberkite kapotų petražolių, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Tiekite su traškia duona.
Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė" , Nr.2008/05.

Komentarų nėra: