Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 20 d., ketvirtadienis

Virtinukai su mėsa

Tesiant virtinukų temą..kadangi mano šeimoje ne visi valgo juos su varške, tai dar gaminu ir su mėsa.





Receptas identiškas virtinukams su varške, tik keičiame įdarą.

Tešlai reikia:
1 kiaušinio, apie 100 ml vandens, žiupsnelis druskos, miltų, kad gautusį kočiojama tešla, kaip koldūnams.
Įdarui: mėsos faršo (kiauliena + jautiena) apie 300 g , kiaušinio trinys, druskos, džiovinto mairūno žiupsnelis.
Tešlos ingridientus sumaišome, minkome tešlą. Ją kočiojame, išspaudžiame pageidaujamo dydžio skritulėlius, į juos dedame įdaro, užspaudžiame kraštelius, susukame juos "virvute". Virtinukus dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 15-20 min. Išgriebtus apipilame lyditu sviestu, kad tarpusavyje nesuliptų. Tiekti karštus su grietine.

Komentarų nėra: