Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

Morenginis obuolių pyragas



Pradėsiu savo "dienoraštį" nuo šio pasakiško pyrago, kurį drąsiausiai galima pavadinti tortu ir valgyti didesnei progai pasitaikius :) Kepiau jį ne vieną sykį ir visada lieku sužavėta skonio deriniu - obuoliai su grietinėle, suteikiantys gaivumo ir saldutėlis morengas.... niam niam :)





Šiam pyragui prireiks:
Pagrindui75 g sviesto arba margarino100 g cukraus4 kiaušinių tryniai150 g kvietinių miltų1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių2 šaukštai pieno
Morengų masei4 kiaušinio baltymai200 g cukraus1 maišelis migdolų lakštelių arba smulkintų migdolų
Įdarui300 ml grietinėlės2 obuoliai
Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.
Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais ar smulkintais migdolais. Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. (aš kepiau ilgiau,gal 40 min. bet mažesniu karščiu). Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę. Išplakite grietinėlę (Į grietinėlę visada dedu standiklio Dr. Oetker). Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.

Recepto šaltinis: http://www.dansukker.com/

Komentarų nėra: