Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 28 d., penktadienis

Melionų skanėstas

Melionas (apie 1 kg),
5 šaukštai citrinų sulčių,
75 g cukraus,
10 šaukštelių želatinos,
500 ml grietinėlės plakti,
pirktinis biskvitas
(aš turėjau likusio vanilinio biskvito nuo daugiasluoksnio torto, tai sunaudojau jį)
Melioną perpjauti pusiau, išimti sėklas, nulupti odelę. Melionų minkštimą supjaustyti stambiais gabalais, apšlakstyti citrinų sultinis, apibarstyti cukrumi ir sutrinti elektriniu maišikliu.
Želatiną išbrinkinti pusėje stiklinės vandens ir ištirpinti (galima karšto vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje).
Pravėsusį želatinos tirpalą plona srovele supilti į plakamą melionų masę.
Melionų masę trumpam padėti į šaldytuvą. Kai ji pradės stingti, tsargiai įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.
Į torto formą nuimamais kraštais įdėti biskvito lakštą, sukrėsti melionų bei grietinėlėe mišinį ir mažiausiai 2 val. palaikyti šaldytuve.
Aš dariau ne vieną didelį tortą, o kelis mažus pyragaičius, buvo labai skanu. Tai labai gaivus, ne per saldus desertas.
Recepto šaltinis: žurnalas "Edita".


Komentarų nėra: