Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

Kotletai bulvių košės lizdeliuose

Sekmadienio pietūs.

Kotletams:
400-500 g faršo (tinka bet koks, kokį megstate), aš naudojau kiauliena+jautiena,
1 svogūnas,
6-7 pievagrybiai,
žalių kapotų petražuolių truputis,
1 kiaušinis,pipirų, druskos, maltos mėsos prieskonių.

Bulvių košei:
8-10 nuskustos didelės bulvės,
pieno pusė stiklinės,
sviesto arba margarino 50 g
Įdarui: didelė burokine tarka sutarkuota morka, šaukštas majonezo, druskos, pipirų. Viską sumaišyti.
Keli griežinėliai fermentinio sūrio.
Kotletus ruošiame įprastai. Sumaišome visus produktus, formuojame nedidelius kotletukus ir kepame aliejuje keptuvėje iš abijų pusių, kol praktiškai bus iškepę.

Buves išverdame pasūdytame vandenyje. Nukošiame ir gaminame bulvių košę: bulvės sutriname grūstuvu, dedame sviestą ar margariną, sugrūdame, pilame karštą piena ir maišome viska šluotele, kad gautųsi vientisesnė masė.

Iškepusisu kotletus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apie kiekviena kotleta konditeriniu maišeliu švirkščiame bulvių košę, padarydami kotletui lizdelį. Kotleto viršų paliekame atvirą ir dedame griežinėlį fermentinio sūrio bei šaukštelį morkų įdaro. Beje įdaras gali būti toks, kokį patys sugalvosite - pievagrybio kepurėlė, išleistas žalais kiaušinis, kuris kepimo orkaitėje metu iškeps, megstamų įvairių daržovių ar žalumynų išiniai su sūrių, majonezu ar panašiai. Fantazijos reikalas :)

Taigi tokius paruoštus kauburėlius šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė ir kepame 20-25 min. Tiekiame su daržovėmis. Skanaus!
Recepto šaltinis: www.gotovim-doma.ru






Komentarų nėra: