Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 28 d., penktadienis

Greitai paruošiama menkė


500 g menkių filė,
5 česnako skiltelės,
1 svogūnas (aš dėjau porą),
3 šaukštai aliejaus,
400 g pomidorų,
kapotų petražolių žiupsnelis,
šaukštelis kapotų raudonėlių (aš dėjau džiovintų),
po žiupsnelį druskos, cukraus, pipirų.
Nuplautą, pasūdytą filė sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą.
Paruoškite padaža: įkaitintame aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną bei česnako skilteles, suberkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, petražoles, raudinėlius. Padažą pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir užpilkite ant žuvies. Kepkite 25-30 min. iki 200-225 laipsnių įkaititntoje orkaitėje. Patiekite su bulvėmis.
Recepto šaltinis: žurnalas "Moters savaitgalio virtuvė".

Komentarų nėra: