Sveiki užsukę!



2008 m. lapkričio 21 d., penktadienis

Citrininiai putėsiai




Labai lengvas, gaivus ir skanus desertas.




300 g jogurto (natūralaus),
100 ml grietinės,
50 ml citrinų sulčių,
½ a. š. tarkuotų citrinų žievelių,
100 ml pieno,
75 g cukraus pudros,
10 g želatinos,
150 ml plakamos grietinėlės,
2 apelsinai,
šaukštas kapotų riešutų, mėtų lapelių,
Aš dar dėjau truputėlį biskvito trupinių ir želatinos gabalėlių.


Jogurtą sumaišykite su greitine, citrinų sultimis ir žievelėmis, suberkite cukraus pudrą. Supilkite pieną. Indą su išbrinkinta želatina dekite į karšto vandens vonelę ir maišydami kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps. Tada supilkite į paruoštą jogurtą, gerai išmaišykite ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Kai pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sudėkite į masę, išmaišykite. Galiausiai putėsius iškrėskite į indelius ar taures sluoksniuodami su riešutais ir apelsino kubeliais. Viršų papuoškite, uždėkite mėtos lapelių.Tikrai skanu :) Skanaus!



Recepto šaltinis: žurnalas "Darbštuolė", Nr. 2008/02.

Komentarų nėra: